Hypnotherapie en stoppen met roken

Mijn eigen ervaring met hypnose

– Sinds 2018 rookvrij –

Hypnose en stoppen met roken

Ik heb lang gerookt, ben meerdere keren gestopt. Soms met goed gevolg, maar altijd was er een moment dat ik overstag ging, soms na 2 dagen en soms na 2 weken of 2 jaar. Het stoppen met roken kostte al mijn wilskracht en daarmee stond of viel het succes van mijn poging.

Wanneer je je bewust wordt van de gevolgen van roken is er de sterke behoefte om niet meer te roken. Naast het feit dat ik ging voelen wat roken met me deed, ervoer ik steeds meer onrust en bezorgdheid vanuit mijn omgeving, oprechte angst om me te verliezen aan zo iets als roken.

Eerst voelde ik me steeds meer schuldig als ik een sigaret opstak, daarna werd het gevoel dat ik afhankelijk was van het roken van een sigaret en dus een pion voor mensen die alleen maar in eurotekens denken voor mij een bron van ergernis en enorme frustratie. Ik wilde stoppen, maar bij iedere mislukte poging werd mijn wilskracht minder en mijn gevoel van falen groter en ik rookte het maar weer snel weg….

Scroll naar boven