Hypnotherapie

Jouw onderbewuste als kracht voor jouw groei

Hypnotherapie

Wat is hypnose / hypnotherapie?

Tijdens een hypnose komt je lichaam en geest in een diepe ontspanning, terwijl je toch je focus behoudt. Deze focus gebruik je om de suggesties die gedaan worden door de therapeut te volgen en binnen te laten.

Hypnose is te vergelijken met het kijken van een film. Je bent er helemaal in, je leeft als het ware het leven van het verhaal wat in beelden zich voor je afspeelt. Zodra je eigen naam geroepen wordt, ben je gelijk terug in het hier en nu en alert.

We ervaren allemaal in zekere zin wel eens een mate van hypnose. Merk je weleens dat je in de auto zit en je realiseert dat je de laatste kilometers niet bewust hebt gereden? Maar je bent toch veilig thuis gekomen. Je automatische piloot wordt op dat moment ingeschakeld omdat je onbewuste nooit slaapt en altijd alert en waakzaam is.
Tijdens een (geleide) meditatie kun je ook deze bewustzijnsstaat ervaren. 

Je bent voorbij het kritische denken. Je wordt niet meer belemmerd door wat wel of niet goed is. Daar waar je onbewuste toegesproken kan worden, gebeuren er de meest wonderbaarlijke veranderingen. En hoe verwonderd zou jij zijn, als jij ervaart dat belemmerende gedachten jou niet langer gevangen houden, maar dat je onbewuste andere helpende en ondersteunende gedachten en manieren geeft, waardoor het mogelijk is om gedrag wat je wilt veranderen, voorgoed anders is en wordt?

Wat gebeurt er tijdens een hypnose?

Tijdens een hypnose schakel je het kritische denken uit, je wordt niet meer belemmerd door wat wel of niet goed is.
Welke gedachtes zouden er overblijven als de belemmerende gedachtes er niet meer zijn? Met deze positieve gedachtes die overblijven is het makkelijker om het gedrag aan te pakken die jij wilt veranderen.


Ben jij op zoek naar...

✔️   Nieuwe inzichten

✔️   Het maken van een keuze

✔️   Lekkerder in je vel te zitten

✔️   Begeleiding om een verandering te maken

✔️   Een bepaalde gebeurtenis of persoon een plek te geven

✔️   Ondersteuning in je verwerkingsproces

Hypnose wordt ook succesvol ingezet bij...

✔️   Verslavingen

✔️   Angsten / fobieën

✔️   Allergieën

✔️   Stoppen met roken

✔️   Pijnbestrijding

✔️   (Chronische) Stress / Burn-out

✔️   Trauma (regressie)

✔️   Afvallen / eetstoornissen

✔️   Nagelbijten

✔️   Slaapstoornissen

✔️   Ieder gedrag waarvan je hinder ondervindt 

Boek je eerste sessie en ervaar zelf welke kracht jij in je onbewustzijn hebt

Mijn eigen ervaring met hypnose

– Sinds 2018 rookvrij –

Hypnose en stoppen met roken

Ik heb lang gerookt, ben meerdere keren gestopt. Soms met goed gevolg, maar altijd was er een moment dat ik overstag ging, soms na 2 dagen en soms na 2 weken of 2 jaar. Het stoppen met roken kostte al mijn wilskracht en daarmee stond of viel het succes van mijn poging.

Wanneer je je bewust wordt van de gevolgen van roken is er de sterke behoefte om niet meer te roken. Naast het feit dat ik ging voelen wat roken met me deed, ervoer ik steeds meer onrust en bezorgdheid vanuit mijn omgeving, oprechte angst om me te verliezen aan zo iets als roken.

Eerst voelde ik me steeds meer schuldig als ik een sigaret opstak, daarna werd het gevoel dat ik afhankelijk was van het roken van een sigaret en dus een pion voor mensen die alleen maar in eurotekens denken voor mij een bron van ergernis en enorme frustratie. Ik wilde stoppen, maar bij iedere mislukte poging werd mijn wilskracht minder en mijn gevoel van falen groter en ik rookte het maar weer snel weg….

Scroll naar boven